MASTIC TEARS Limited Edition 30% vol. 1L
€29.50*
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30% alc. with 100% distilled Mastiha from the private Mastiha trees of the Greek Distillation Company S.A. on the island of Chios.
Limited production: 2021
Alcohol content: 30% Vol.
1 L bottle
Dry with an elegant but strong aromatic character, made with a product of Mastix distillation, ideal for cocktails to create stunning and unparalleled combinations. Enjoy it also neat, well chilled, before or after dinner.
The Mastix shrub (Pistacialentiscusvar. Chia) is an evergreen shrub that grows 2-3 meters high. Its lifespan is more than 100 years. Before the process of obtaining the liqueur begins, the weeds, leaves, and soil are removed from the ground. Then comes the "asprochomatisma," or the covering of cleaned soil with white, fine sieve soil, which is collected from nearby areas and is then ready to absorb the "Mastix tears." The scratching of the shrub (gr. "Kentima") is a special process that has remained practically unchanged for centuries. A sharp tool called "Kentitiri" is used. It looks like a curved pickaxe. The resin of the shrub slowly drips onto the sand and hardens there. The collection must be completed before the first rains begin. The "tears" are cleaned and then processed into a wonderful liqueur.
MASTIX VILLAGES
Discover the fascinating world of Mastix villages in Chios, known throughout the world for their unique product, Mastix!
Admire the scratch plaster on the house facades in Pirgi, a technique carved with geometric motifs from plaster. There you can admire the old production process of Mastix, which has remained unchanged for the last 2500 years!
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E.V.A.
Die Distillation EVA SA wurde 1995 in Mytilene von den Brüdern Patrikopoulos gegründet. Die Evolution der Getränkeindustrie basiert auf der Erfahrung und der Liebe der Familie in der Lebensmittel- und Getränkeindustrie, deren Geschichte von Pergamon mit orientalischen Rezepten, konstantinopolitischen Düften und Rohstoffen beginnt. Heute setzt die dritte Generation ihr dynamisches Gleichgewicht zwischen Tradition und moderner Technologie fort.
In den Brauereieinrichtungen werden moderne, hochwertige Destillier- und Abfüllungsapparate verwendet. Außerdem beherbergt die Einrichtung ein gut ausgestattetes Labor und das Ouzo-Museum. Ein wesentlicher Bestandteil des erfolgreichen Verlaufs sind die erfahrenen Mitarbeiter und das Netzwerk der EVA-Partner, die den ausgezeichneten Produktions-, Abfüll-, Lager-, Vertriebs- und Exportprozess gewährleisten, der durch das Qualitätsmanagementsystem ISO:22000 und das HACCP-Programm zertifiziert ist.
Durch die ständige Weiterentwicklung der Produkte ist EVA ein dynamischer Markenname in der Destillationsbranche und gehört zu den zehn am schnellsten wachsenden Unternehmen des Landes. Das starke Vertriebsnetz von EVA hat seine Produkte in Griechenland und in 22 Ländern im Ausland konsequent unterstützt. Die Ouzo-Likör-Range findet man in großen Einzelhandels- und Großhandelsnetzwerken und in den hellenischen Duty-Free-Shops.
Die Produktpalette der EVA-Brauerei umfasst das reife DIMINO, das leichte und hochwertige MITILINI und das von den orientalischen Mysterien inspirierte SERTIKO.
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